شنوایی شناس مسئول تهیه سمعک مناسب برای کودکتان می باشد. برای اینکه مطمئن شوید که سمعک تجویز شده کارکرد ایده آلی دارد بايد مرتباً آنرا ارزيابي کند. ارزيابي عیوب موجود در سمعک را نشان می دهد. این اندازه گيري ها بوسیله شنوایی شناس اجرا می شود.
اگر برای کودکتان سمعکی جدید تجویز شده است و شما و کودکتان احساس می کنید که سمعک قبلی بهتر بوده است، در مورد این تغییرات از شنوایی شناس سؤال کنید. به خاطر داشته باشید که مدت زمان کمی برای عادت به سمعک جدید نیاز است، در این مدت کودک شما باید چندین بار نزد شنوایی شناس برود تا سمعک وی به دقت تنظیم شود.
اگر کودکتان سمعکی جدید دارد، بسیار مهم است تا شما به واکنش وی به صداها به ويژه صداهای بلند توجه کنید. اگر زمانی که کودک در حال گوش دادن به صداهای اطرافش می باشد سمعکش دائماً چشمک می زند(روشن و خاموش می شود)، بایستی سطح ولوم (دکمه صدا) آن را بررسي کنید. اگر احساس می کنید که دکمه صدا در جای مناسبی نیست، بایستی سریعاًبا شنوایی شناس کودکتان در این خصوص صحبت کنید ( والدمن و راش ، 2005 ).
شنوایی شناس قادر است عملکرد سمعک کودکتان را با استفاده از اندازه گیری های گوش واقعی آزمایش کند. این ارزيابي ها به شنوایی شناسان اجازه می دهد تا بفهمند آیا سمعک دقیقاً مناسب کودکتان هست يا خير؟از شنوایی شناس کودکتان اطلاعاتی در این خصوص دریافت کنید.
برخی از سمعکها برای نوزادان مناسبتر از بقیه سمعکها می باشند. شنوایی شناس کودکتان مي تواند به شما توصیه هایی در خصوص بهترین و مناسبترین سمعک برای نوزادتان به شما بدهد.
قالب گوش
قالب گوش مهمترین قسمت از سمعک کودکتان می باشد. اگر قالب گوش مناسب گوش نباشد، سمعک باز خورد یا بازخورد تولید می کند فیدبک صدای سوت مانندی با زیر و بمی بالاست مثل زمانیکه میکروفونی بسیار نزدیک لبهای گوینده است.
وجودبازخورد در سمعک حاکی از آن است که برخی از صداهاي تقویت شده پيش از اینکه به گوش کودکتان برسند از بین رفته اند.
نوزادان و بچه های کوچک بسیار سریع رشد می کنند، بنابراین هر چند وقت یکبار نیازمند قالب های جدید هستند. پيش از ساخته شدن قالب های جدید در بخش شنوایی شناسی پيش قالب گرفته مي شود. پيش قالب قالبی از کانال گوش کودکتان است که برای ساختن قالب گوش از آن استفاده می شود.
شنوایی شناس برخی مواد مخصوص داخل گوش کودکتان می گذارد. این مواد بسیار سریع شکل کانال گوش را به خود می گیرد. ممکن است به کودکتان احساس غیر عادی (عجیب و غریبی) دست بدهد ولی مطمئن باشید که این مواد به گوش وی صدمه نمی زند و او را ناراحت نخواهد کرد. این مواد بعداً بیرون آورده می شود تا از آن قالب ساخته شود. قالب جدید چندین روز بعد از پيش قالب ساخته خواهد شد.
اگر چه این فرایند می تواند به عللی با تاخیر مواجه شود. اگر شما احساس می کنید آماده شدن قالب زیاد طول کشیده حتماً با شنوایی شناس کودکتان در این خصوص صحبت کنید.
قالب گوش با انواع متفاوتی از مواد ساخته می شود. بعضی از قالبها خیلی نرم و بعضی از آنها کاملاً سخت و محکم هستند. گاهی اوقات در صورت وجود عفونت در گوش کودکتان، قالبها از مواد مخصوصی ساخته می شوند. گاهی اوقات قالب گوش با یک سوراخ ساخته می شود که دریچه نامیده می شود. این دریچه باعث می شود که صداها بسیار راحت و طبیعی شنیده شوند.
قالب گوش در رنگهای مختلف یا با پلاستیک شفاف ساخته می شوند. گاهی اوقات قالب شامل تصاویری از شخصیت های کارتونی یا آرم تیم های فوتبال نیز می باشد.
موضوع ایمنی (امنیت)
اغلب شيرخواران سعی می کنند چیزهایی را در دهانشان بگذارند و البته سمعک نیز از این قاعده مستثناء نیست. اگر چه بیشتر قسمتهای سمعک برای قورت دادن بسیار بزرگ هستند و بسيار مهم است كه شما از اين مسئله آگاه باشيد. یکی از قسمتهای بالقوه خطرناک در سمعک، باتری است.
این امکان وجود دارد که کودکان باتری موجود در سمعک را به دهان برده و قورت دهند. اگر این اتفاق افتاد، فوراً با نزدیکترین بیمارستان محل اقامتتان تماس بگیرید. به کارکنان بیمارستان توضیح دهید که کودکتان چه نوع باتری را قورت داده است و چه مدتی باتری در گلویش گیر کرده است.
می توانید باتری مشابهی را با بسته بندی به کارکنان بیمارستان نشان دهید تا آنها نوع باتری را تشخیص دهند و بتوانند تصمیم بگیرند که چه فعالیتی را بایستی انجام دهند.
ممکن است بچه های کوچک باتری را در بینی و گوششان نیز داخل کنند و به این مسئله بی توجه باشيد تا زخم و یا دیگر مشکلات برایشان ایجاد شود.
این مسئله مهم است که شما جایگاه باتری را دائماً کنترل کنید پس از تمام شدن میتوانید باتری ها را در بسته بندی اصلی شان قرار دهید. با جمع کردن باتری ها در بسته بندی اصلی، می توانید مطمئن شوید که چیزی از باتری ها کم نشده است.
سعی کنید کودکتان از تعویض باتری ها آگاه نشود زیرا اگر او نداند که قسمت باتری باز می شود بسیار امن تر است. از شنوایی شناس کودکتان در خصوص سمعکهایی که درب باتریشان مقاوم و محافظ بچه است سؤال کنید یا به جای آن، می توانید با گیره ای در باتری را محکم کنید تا این قسمت به راحتی توسط کودک باز نشود. البته اگر شما در باتری را با گیره محکم کنید، دیگر نمی توانید از ورودی مستقيم شنیداری به صورت همزمان استفاده کنید.
روکش های پلاستیکی با مارکSuper sealsبرای سمعکها بسیار مناسب هستند. این رو کش ها طوری طراحی شده اند که مانع از نفوذ رطوبت و گرد و غبار به داخل سمعک می شوند، همچنین از دسترسی کودکان به جایگاه باتری سمعک جلوگیری می کنند.از مراکزشنوایی شناسی در مورد اين روکش ها سؤال کنید.