امروزه هندزفری و هدفون و استفاده از آن در مکان های عمومی بسیار متداول شده است. حتما تاکنون هنگامی که در اتوبوس می روید یا در مترو می ایستید، به افرادی که با صدای بلند به هندزفری گوش می دهند برخورده اید. شنوایی شناسان همواره نسبت به استفاده از هندزفری و هدفون هشدار داده اند اما امروزه بسیاری آن را جدی نمی گیرند. در حقیقت استفاده از هندزفری ها و هدفون ها توسط جوانان، معمولا به صورت استاندارد نیست. به زبان ساده تر هدفون ها و هندزفری ها نباید به شکل امروزی استفاده گردند.
به طول کلی دو ایراد به نحوه استفاده از هدفون ها وارد است. یکی از آن ها شدت صدا است که معمولا بیش از حد مجاز بوده و می تواند به حس شنوایی آسیب بزند. در برخی موارد بعضی از این هدفون ها در حدی استفاده می کنند که تمامی اطرفیان هم صدای هدفون را می شنوند.
مورد دوم مدت زمان آن است. هنگامی که شما بیش از یک ساعت به موسیقی دلخواه خود گوش می دهید، ناخودآگاه دچار اندکی درد در ناحیه گوش های خود خواهید شد. در حقیقت شما نبایست زیاد از هدفون استفاده نمایید. شما می توانید در هنگام کار خود و یا خستگی، در حد ده دقیقه به موزیک دلخواه خود گوش دهید. با این حال استفاده طولانی از آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
بررسی ها حاکی از آن است که امروزه نرخ کم شنوایی در جوانان به شدت رو به افزایش است. بسیاری از افرادی که امروزه به کلینیک شنوایی مراجعه می کنند جوانان بوده و به علت افت شنوایی خود دست به دامن انواع سمعک نامرئی مثل سمعک داخل گوش می شوند.
در واقع از لحاظ علمی، شدت صدایی که می توان به آن گوش داد حداکثر ۸۵ دسی بل است. برخی از لوازم الکترونیکی هوشمند، از این موارد آگاه بوده و به محض این که صدا به این حد رسید به فرد هشدار می دهند. امروزه استانداردهای مختلف سازمان بهداشت جهانی، بسیاری از برندها را موظف کرده است که چنین تدابیری را در وسایل الکترونیکی خود همانند تلفن همراه هوشمند یا ام پی تری پلیر پیش بینی نمایند.
باید توجه داشت که بسیاری از صداها، ممکن است که به اندازه ای قوی نباشند که بتوانند به پرده گوش آسیب برسانند. با این حال این صداها می توانند سبب تخریب سلول های مویی درون گوش شوند. عوارض مختلف دیگری که این صداها می توانند ایجاد نمایند، مواردی از قبیل وزوز گوش، صدای زنگ زدن یا سوت زدن در گوش خواهد بود.