بحث ساخت پروتزهای جایگزین سمعک از دهه 80 میلادی و به وسیله دکتر ادوارد هاوس که مخترع پروتز کاشت حلزون نیز است مطرح شد و تحقیقات درباره ساخت آن از همان زمان شروع شد . در دهه 90 اشکال جدیدی ساخته شد که در آن قسمتی از پروتز شنوایی جایگزین سمعک کاشته می شد ولی قسمتی دیگر در مجرای گوش خارجی قرار می گرفت ، ولی اواخر دهه 90 به خاطر درخواست بیماران بسیاری مبنی بر کاشته شدن کامل پروتز و نداشتن هیچ گونه قسمت خارجی ، تحقیقات روی پروتزهای جدیدی که کاملاً قابل کاشت بودند شروع شد.
اکثر افراد کم شنوا تمایل چندانی به استفاده از سمعکهای مرسوم ندارند. در این افراد دستگاه ايمپلنت استيم که پشت گوش و زير پوست فرد کاشته مي شود مي تواند جايگزين سمعک شود.
با کاشت این پروتز، پس از مدتي خود شخص نيز وجود آن را فراموش کرده و به زندگي عادي خود با شنوايي طبيعي ادامه مي دهد چون اين دستگاه به طور کامل کاشته می شود ، به طوري که هيچ قسمت خارجي ای در پشت گوش يا مجراي گوش خارجي قابل مشاهده نيست. علاوه بر این با استفاده از این تکنولوژی ،فرد قادر به شنیدن اصوات به صورت طبیعی و با کیفیتی بهتر از سمعک خواهد بود.
بيماراني که دچار کم شنوایی حسي عصبي هستند و کاهش شنوايي آنها بين 35 تا 85 دسي بل است نامزد اين نوع پروتز شنوایی اند.
عمل جراحی کاملا بدون درد است که طی آن پروتز شنوايي ، که از نظر سخت افزاري شامل يک پردازشگر گفتار است، زير پوست و پشت لاله گوش کار گذاشته مي شود . اين دستگاه با دو سيم به داخل گوش مياني و استخوانچه هاي شنوايي اول و سوم (چکشي و رکابي) متصل و با سيمان خاصي در جاي خود نگه داشته مي شود. در اين پروتز از پرده گوش به جاي ميکروفن سمعک استفاده مي شود. اصوات پس از برخورد به پرده گوش توسط آن جذب و به استخوانچه اول شنوايي (استخوانچه چکشي) منتقل مي شود. ارتعاشات صوتي، به وسيله سيم اول از استخوانچه چکشي به پردازشگر گفتار که در گوش بيمار و زيرپوست او کار گذاشته شده است ، انتقال مي يابند. در اين دستگاه امواج صوتي تقويت شده و نيز صداهاي زائد شامل صداهاي زمينه اي فيلتر و حذف مي شود و سپس اين جريان تقويت شده از طريق سيم دوم از دستگاه به استخوانچه سوم شنوايي (استخوانچه رکابي) و سپس به گوش داخلي و عصب شنوايي انتقال مي يابد. مغز این سیگنالهای شنوایی را تفسیر کرده و تجربه دنیای جدید اصوات را در اختیار فرد قرار می دهد.
همچنين اين دستگاه شامل يک کنترل از راه دور است که مي تواند قدرت دستگاه و در نتيجه شنوايي بيمار را کم يا زياد کند. تکمه هاي خاصي روي کنترل از راه دور دستگاه تعبيه شده که با فشردن آن شنوايي بيمار متناسب با محيط وي تغيير مي کند مثلا با فشار يک تکمه کنترل در محيطهاي شلوغ صداهاي زمينه اي به ميزان بيشتري فيلتر شده و در نتيجه شخص قادر خواهد بود صداي مخاطبش را بهتر بشنود.
ايران اولين کشور در آسيا و پنجمين کشور پس از امريکا ، آلمان ، فرانسه و سوئيس در کل دنياست که موفق به بهره گيري از اين فناوري شده است. این عمل جراحی در سال 1386 در بیمارستان رسول اکرم (ص) توسط دکتر فرامرز معماری انجام گردید.
نحوه کار سمعکهای کاملا کاشتنی Envoy
در این نوع سمعکها حسگرهای پیزوالکتریکی ، ارتعاشات صوتی خفیف را از روی پرده صماخ دریافت و آنرا تبدیل به پیام الکتریکی می کنند. این پیامهای الکتریکی بعدا توسط یک پردازشگر پالایش و تقویت شده و به یک مبدل دیگر می روند که این مبدل، گوش داخلی را به شکل طبیعی آن، و حتی خیلی بهتر و موثرتر از سایر وسایل کمک شنوایی تحریک می کند. این سیستم که توسط شرکت Envoy ارائه شده است، تنها وسیله کمک شنوایی است که بر اساس کارکرد طبیعی ساختمان گوش ساخته شده است و انتظار می رود صدای شفاف تر، درک کلمات بهتر و صدای زمینه کمتری را برای بیمار فراهم کند. فعالیتهای میکروالکتریکی این وسیله، انرژی خیلی کمی مصرف می کند به نحوی که این سمعک می تواند تا 4 سال بدون تعویض باتری کار کند. این سیستم کاملا کاشتنی است یعنی هیچ قسمتی از آن در بیرون بدن قرار نمی گیرد و بنابراین استفاده از آن برای بیمار خوشایندتر و مطلوب تر است.