به تمام افراد توصيه مي شود قبل از مسافرت جهت معاينه گوش و شنوايي خود به متخصص مربوطه مراجعه نمايند حتي اگر هيچ مشكلي پيش از اين نداشته باشند . در صورت وجود جرم گوش خارجي ، پيش از سفر شستشوي گوش توصيه مي شود كساني كه سابقه پارگي پرده گوش دارند قبل از سفر از اين نظر مورد معاينه قرار گيرند و در زمان سفر داروهاي خود را همراه داشته باشند و همچنين قالبهاي ضد آب خود را كه در هنگام استحمام استفاده مي كنند حتما در طول سفر همراه خود داشته باشند . در هنگام سفر بعلت تغييرات ناگهاني در ارتفاع مانند آنچه در طول پرواز تجربه مي كنيد و يا سفر به نقاط كوهستاني ، مي تواند باعث احساس ناراحت كننده باد گرفتگي در گوش شود . توصيه هايي به شما كمك مي كند كه به نحوي بي خطر اين مشكل را كاهش دهيد .
1. سعي كنيد به آرامي فشار درون گوش تان را با خميازه كشيدن كاهش دهيد.
2. با بلعيدن آب دهان و يا نوشيدن آب به رفع باد گرفتگي گوش هايتان كمك كنيد .
3. هنگام بلند شدن و يا فرود آمدن هواپيما آدامس بجويد .
4. اگر هنوز احساس بادگرفتگي مي كنيد هوا را به درون ريه هايتان بكشيد ، بيني تان را بسته نگه داريد و بعد در حاليكه دهانتان را بسته نگه داشته ايد به آرامي هوا را از بيني تان بيرون بفرستيد .
5. سفرهاي تفريحي و يا كاري معمولا لذت بخش هستند . اما براي كساني كه دچار آسيب شنوايي هستند سفر مي تواند بعنوان چالشي در برقراري ارتباط مطرح باشد .
كساني كه از سمعك استفاده مي كنند بايد نكاتي را رعايت كنند:
1. پيش از سفر جهت بررسي و ضعيت سمعك و نحوه كاركرد آن به شنوايي شناس خود مراجعه نمايند
2. بايد براي مدتي كه در سفر هستند باتري سمعك به همراه داشته باشند و حتي بهتر است كه تعداد باتري بيشتري بعنوان يدك در نظر بگيرند
3. قدري زودتر براي رسيدن به ترمينال اتوبوس ، قطار و يا هواپيما از خانه خارج شوند در فرودگاه خدمه پرواز و يا اطلاعات پرواز را از مشكل خود مطلع سازند تا راهنمايي هاي لازم جهت پرواز را به ايشان بدهند .
4. از آژانس مسافرتي خود بخواهند اطلاعات مربوط به پروازشان را از طريق sms برايشان ارسال نمايند و يا اطلاعات مربوط به پرواز براي مثال تاخيرهاي پرواز را به اطلاعشان برسانند .
5. از اپليكشن هاي مسافرتي بر روي گوشي خود استفاده نمايند كه بدين وسيله اطلاعات مربوط به پرواز ، نقشه ها و غيره را بدست آورند .
6. هنگام عبور از محل بازرسي فرودگاه سمعك خود را خارج كنند و به مامور بازرسي اين موضوع را اطلاع دهند تا سمعك را از اشعهX عبور ندهد .
7. - اگر محلي را كه براي مسافرت در نظر گرفته اند منطقه اي پر رطوبت و شرجي محسوب مي شود از ظروف مخصوص نگهداري سمعك و رطوبت گير استفاده نمايند شنوايي شناس در اين زمينه مي تواند راهنماي خوبي باشد قبل از سفر با ايشان مشورت شود .
8. در صورت امكان هنگام رزرو هتل از امكانات ارتباطي جهت افراد كم شنوا ، استفاده نمايند بسياري از هتلها امكان ويژه ارتباطي جهت اين افراد را ارائه مي كنند .
9. سمعك خود را در كيف دستي خود حمل كنند تا از آسيب ناخواسته به آن هنگام بازرسي جلوگيري شود .