همه انسانها میتوانند قدرت شنوایی خود را به اندازهای ارتقا دهند که با استفاده از انعکاس صدا، محیط پیرامون را به درستی بشناسند و ابعاد اتاقی که در آن قرار گرفتهاند را تشخیص دهند.
سیستم شنوایی انسان نسبت به برخی حیوانات مانند خفاشها و دلفینها بسیار ضعیفتر است و آنها با استفاده از صداهای محیط، مسیریابی میکنند. افراد نابینا میتوانند با استفاده از انعکاس صدا، محیط پیرامون را بهتر تشخیص دهند و با آن ارتباط برقرار کنند.
محققان دانشگاه ماکسیمیلیان مونیخ (LMU) بر اساس بررسیهای جدید خود اعلام کردند همه انسانها میتوانند قدرت شنوایی خود را به اندازهای ارتقا دهند که با استفاده از انعکاس صدا محیط پیرامون را به درستی بشناسند و به درستی ابعاد اتاقی که در آن قرار گرفتهاند را تشخیص دهند .این محققان با استفاده از تصاویر پزشکی MRI متوجه شدند کدام بخش از مغز در جریان فعالیت مذکور فعال میشود تا انسان بتواند با استفاده از سیستم شنوایی خود، محیط پیرامون را تشخیص دهد.
محققان آلمانی در گام نخست، خصوصیات آکوستیک یک اتاق را به کمک دستگاههای ویژه ثبت کردند و سپس با استفاده از یک سیستم دیجیتالی پیشرفته، خصوصیات آکوستیک محیط را به گونهای تغییر دادند که اتاق از نظر انعکاس صوت بزرگتر یا کوچکتر به نظر برسد.
در گام بعدی از افراد خواسته شد با چشمان بسته وارد این محیط شوند و از طریق انعکاس صدا و تحلیل آن در مغز خود متوجه شوند، اتاق مربوطه چه ابعادی دارد. در این آزمایش 12 نفر حضور داشتند که 11 نفر آنها بینا بودند و یک نفر دیگر از ابتدا نابینا به دنیا آمده بود.
دانشمندان برای نخستین بار متوجه شدند زمانی که افراد در چنین شرایطی قرار میگیرند، بخش کورتکس در مغز آنها فعال میشود تا بتواند با تحلیل انعکاس صدا محیط پیرامون را تشخیص دهد. در پایان بررسی مذکور مشخص شد حتی افراد بینا هم میتوانند مانند نابینایان انعکاس صدا را تحلیل کنند و بر اساس آن گام بردارند.