عواملی زیادی باعث خرابی و یا کاهش عمر مفید سمعک میشوند . عواملی چون آب و رطوبت , گردو غبار , ضربه و ورود جرم گوش به داخل سمعک از مهم ترین عوامل خرابی سمعک هستند . عوامل دیگری نیز وجود دارند که از عمر سمعک کاسته و باعث کاهش کیفیت سمعک میشوند .
ادامه مطلبسرگیجه احساس عدم تعادل است. اگر علائم تلو تلو و یا سرگیجه را داشته باشید، ممکن است احساس کنید که درحال چرخش هستید و یا اینکه محیط اطراف شما دور سر تان می چرخد.
ادامه مطلبتعادل بدن انسان به سه دستگاه بینایی، دستگاه حس عمقی و دستگاه تعادل که در سیستم شنوایی است، بستگی دارد که در حرکتهای مستقیم رو به بالا یا پایین و در حرکتهای جلو و عقب و همچنین در حرکتهای چرخشی این دستگاه دارای گیرنده هایی است که میتواند وضعیت بدن ما را در شرایط خاص تنظیم کند.
ادامه مطلبشنوایی دوگوشی، یکی از ویژگی های دستگاه شنوایی است که به واسطه آن توانمندی های بسیاری در حیطه پردازش های شنوایی برای افراد مهیا می گردد. برخی از مهمترین این توانمندی ها شامل مکان یابی صوتی و درک گفتار در حضور نویز می باشند.
ادامه مطلبامروزه هندزفری و هدفون و استفاده از آن در مکان های عمومی بسیار متداول شده است. حتما تاکنون هنگامی که در اتوبوس می روید یا در مترو می ایستید، به افرادی که با صدای بلند به هندزفری گوش می دهند برخورده اید. شنوایی شناسان همواره نسبت به استفاده از هندزفری و هدفون هشدار داده اند اما امروزه بسیاری آن را جدی نمی گیرند.
ادامه مطلباهمیت حس شنوایی انکار ناشدنی است. همه ما مایلیم که از شنیدن و درک اصوات لذت ببریم حتی اگر از افت شنوایی برخوردار باشیم. هر گاه توانستیم مفهوم صدا را به صورت دقیق درک کنیم آن وقت متوجه خواهیم شد که سمعک چیست. در حقیقت عده زیادی از افرادی که به عارضه افت شنوایی دچار هستند نباید از شنیدن اصوات زندگی بی بهره بمانند.
ادامه مطلب« هیچ کودکی نباید با اختلال ناشنوایی به بزرگسالی برسد» این جمله اصلا اغراق نیست، چون با پیشرفتهایی که طی سالهای اخیر در زمینه غربالگری نوزادان و تشخیص اختلالات شنوایی و نیز درمان کمشنوایی و ناشنوایی صورت گرفته، امروزه تقریبا تمامی موارد کمشنوایی و ناشنوایی درمان میشوند.
ادامه مطلببه هر نوع بیماری و یا اختلالاتی که بر گوش و شنوایی انسان تاثیر می گذارد، بیماری های گوش اطلاق می گردد. از جمله بیماری های شنوایی که میتوان اشاره کرد سرطان گوش،اتواسکلروز،عفونت گوش و مریضی منیر هستند .
ادامه مطلبهمه انسانها میتوانند قدرت شنوایی خود را به اندازهای ارتقا دهند که با استفاده از انعکاس صدا، محیط پیرامون را به درستی بشناسند و ابعاد اتاقی که در آن قرار گرفتهاند را تشخیص دهند.
ادامه مطلببرای دستیابی به حس شنوایی هم اکنون بسیاری از افراد ناشنوا از ایمپلنتهای استخوان حلزونی استفاده میکنند. چنین ابزارهایی علاوه بر گران قیمت بودن برای نصب نیاز به عمل جراحی دارند و در تمام موارد ناشنوایی نیز به کار نمیآیند. این ضعف فناوری انگیزهای بود برای گروهی از پژوهشگران در دانشگاه کلرادو تا جایگزینی برای این فناوری ارائه کنند. فناوری که کلمات بیان شده را به صورت علائمی در زبان به فرد انتقال میدهد.
ادامه مطلب