به دنبال مصرف برخی از قرص ها و داروهای دیگر برای درمان انواع بیماری های دیگر از جمله انواع عفونت ها و التهابات ، امکان دارد اختلالات شنوایی در فرد مصرف کننده به وجود آید زیرا این داروها اتوتوکسیک هستند . هر چه مقدار و میزان مصرف زیاد تر باشد تاثیرات مخرب آنها بیشتر خواهد بود .
ادامه مطلباحتمالا تعجب می کنید اگر بدانید که مشکل خارش گوش موضوعی بسیار شایع بوده و برای شنوایی شما هیچ گونه مشکلی ایجاد نخواهند کرد. چیزی که می تواند برای شما مشکل ساز شود و شنوایی شما را به خطر بیندازد، استفاده از اشیاء است. توجه کنید که شما به هیچ عنوان نبایستی از اشیاء خارجی برای خارش گوش استفاده نمایید.
ادامه مطلبهر موقع کسی دیر می شود یا مشکلی در شنوایی دارد، اولین چیزی که به ذهن می رسد «جرم گوش» است. جرم گوش بسیار شایع بوده و افراد زیادی با این که گوششان جرم گرفته است، هیچ توجهی به آن ندارند. جرم گوش یک ماده به نسبت چسبناک و زردرنگ بوده و کاملا چرب است. این ماده به وسیله سلول های درون کانال گوش ترشح شده و وظیفه آن حفظ مجرای گوش در برابر آسیب های میکروب ها و آلودگی ها است.
ادامه مطلببسیاری از بیمارانی که برای درمان مراجعه می کنند، علی رغم داشتن ضعف شنوایی در هر دو گوش، تمایل به استفاده از سمعک تنها برای یک گوش دارند. از دلایل این امر می توان به مسائل اقتصادی، رفع شدن مشکل شنوایی با تقویت یک گوش و غیره اشاره نمود. اکثر افراد تصور می کنند که شنوایی یک گوش، می تواند کار دو گوش را بکند! با این حال نکته بسیار بسیار مهمی وجود دارد و آن هم شنوایی دوگوشی است.
ادامه مطلبهدف از انجام آزمون شنواییسنجی نهتنها تعیین این است که آیا فرد به افت شنوایی دچار شده است یا خیر، بلکه این آزمون باید شدت و نوع ضایعه را نیز مشخص کند و راهکار درمانی مناسب را تعیین نماید.غالب آزمونهای شنواییسنجی احتیاج به حضور فرد در اتاقی ساکت و ضد صوت دارد که در آن هدفون و گوشگیرهای مخصوصی در دسترس افراد قرار میگیرد.
ادامه مطلببیشتر بچه ها از لحظه ای که به دنیا می آیند می توانند بشنوند. صداهای پیرامون خود و صدای والدین و مراقبان را تقلید می کنند و اینگونه صحبت کردن را یاد میگیرند. بیشتر آنها در دوران کودکی ناشنوا می شوند. بچه ها باید غربالگری شنوایی را انجام دهند. اگر فرزند شما کم شنوا است، باید از دستگاه شنوایی و دیگر گزینه های ارتباطی تا سن ۶ ماهگی استفاده کند دلیلش این است که از این دوران؛ کودکان شروع به یادگیری زبان و گفتار قبل از صحبت کردن می کنند.
ادامه مطلبسرگیجه یکی از ناراحتی های نسبتا رایج است که گاه در شرایط خاصی مانند خستگی شدید بروز می کند و با تاری دید و بیحالی همراه است. حملات سرگیجه می تواند به طور ناگهانی و برای چند ثانیه و یا ممکن است بسیار طولانی باشد. اگر شما دارای سرگیجه شدید باشید علائم شما ممکن است ثابت باشد و برای چند روز زندگی عادی شما را دشوار کند.
ادامه مطلبوزوز گوش صدایی نامطلوب، طولانی و دائمی است که موجب آزار افراد می شود. بیماران گزارش های عجیبی می دهند مثل صدای چهچه پرنده، صدای آبشار و وزوز زنبور و... علل وزوز گوش هنوز مبهم است و تشخیص اینکه خاستگاه محیطی یا مرکزی دارد مشکل است. اما آنچه مهم است این است که بیمار را آزار می دهد و ما چه تدبیری برای آن اندیشیده ایم.
ادامه مطلباز بـین رفـتن و زوال شنوایی به کاهش ناگهانی یا تدریجـی قدرت شنوایی گفته می شود. برحسب دلیل آن، این مشکل می تواند خفـیف تا حاد و همچنین برگشت پذیر، موقتی یا دائمی باشد. از ایـن مشکـل بـه نام «اختلال شنوایی» نیز یاد می شود که عدم شنوایی مادرزادی نـیز از جمله آن است.ممکن است شما نیز دچار مشکل شنوایی (درواقع کاهش شنوایی) باشید و خودتان از آن بی خبر باشید، مخصوصاً اگر این بیماری به طور تدریجی در شما ایجاد شده باشد.
ادامه مطلبوقتی اختلالی در گوش ایجاد میشود معمولا با درد شدیدی همراه است. این شرایط ممکن است ناشی از بیماریهای مختلفی باشد که گاهی بسیار جدیاند. گاهی هم ممکن است گوش بدون هیچ نشانه مشخصی دچار مشکل شود. پزشکان به این پدیده «سکته گوش» میگویند.
ادامه مطلب